Acces Cont

Tu si corpul tau pentru un nou secol. O carte despre si pentru femei , Boston Womens Health Book Collective The

 Carti Online Carti / Beletristica si critica / Tu si corpul tau pentru un nou secol. O carte despre si pentru femei

Editura: Litera
Autor: Boston Womens Health Book Collective The
An aparitie: 2001
Nr. Pagini: 360
Cumpara


PRET


Descriere

THE BOSTON WOMENS HEALTH BOOK COLLECTIVE (Colectivul de autoare din Boston ale cărţii despre sănătatea femeilor) este o organizaţie nonprofit dedicată educaţiei în problemele de sănătate a femeilor.

"O multitudine de informaţii şi resurse utile pentru client/consumator şi pentru medic."

Revista Asociaţiei Medicale Americane""Tu şi corpul tău" ar trebui să fie cartea de căpătâi a tuturor celor preocupaţi de sănătatea femeilor..."

Byllye Avery, Fondatoarea Proiectului Naţional pentru sănătatea femeilor de culoare."În aceste pagini veţi descoperi vocile mişcării feministe pentru sănătate, bazate pe experienţa trăită."

Gloria SteinemCartea "Tu şi corpul tău" reflectă preocupări vitale pentru sănătatea femeilor de cele mai diferite vârste, rase, etnii şi orientări sexuale. În ea sunt cercetate cu rigurozitate enciclopedică efectiv toate aspectele vieţii femeii: etapele principale ale dezvoltării fizice, fiziologia sexualităţii, metodele şi mijloacele de contracepţie, cauzele sterilităţii, graviditatea, naşterea, bolile şi posibilităţile de prevenire a acestora, problemele legate de perioada postmenopauză şi de bătrâneţe. Este o carte scrisă de femei şi adresată femeilor de toate generaţiile, pe care ele o pot folosi cu încredere, pe care se pot baza şi pe care o pot recomanda şi altora spre lectură şi consultaţie.

Bun venit, stimate cititoare, la o nouă ediţie a lucrării "Tu şi corpul tău, pentru un nou secol". Oferim atât celor care ne citesc pentru prima dată, cât şi cititoarelor noastre mai vechi, o ediţie actualizată şi lărgită, dar care rămâne fidelă începuturilor sale. Publicată pentru prima dată în 1970, cartea s-a dezvoltat în baza unui curs scris de femei şi adresat femeilor, care se referea la problemele de sănătate şi sexualitate feminină, la naşterea şi creşterea copiilor. Iniţiatoarele acestui curs au început şedinţele lor săptămânale la Boston, la sfârşitul anilor 60, când femeile din SUA au lansat acţiuni de asociere pentru a face schimb de experienţă şi a demasca inechităţile trăite de ele. Evocându-ne povestea vieţii şi experienţele legate de asistenţa medicală, am descoperit cu surprindere şi bucurie că "ce este personal este în acelaşi timp politic" - că nu suntem singure în ceea ce ni se întâmplă. Adunând la un loc toată informaţia despre noi înşine, putem crea o sursă impunătoare de cunoştinţe practice.

Foarte curând ne-am dat seama că accesibilitatea şi calitatea îngrijirii medicale sunt determinate de nişte forţe majore, care le depăşesc pe ale noastre, şi că doar muncind în comun şi făcând schimb de experienţă şi cunoştinţe, am putea influenţa sistemul astfel încât să se potrivească aşteptărilor şi necesităţilor noastre. Cartea care a rezultat a devenit o lucrare de căpătâi pentru femei, contribuind la lansarea şi susţinerea mişcărilor pentru sănătatea femeilor. Mai mult de patru milioane de exemplare ale acestei cărţi au fost vândute în întreaga lume.

Spre deosebire de alte cărţi medicale de pe piaţă, cea pe care o aveţi în faţă este unică în mai multe sensuri: ea s-a născut din şi se bazează pe experienţa a sute de femei. Ea ridică problema asistenţei medicale pentru femei, evidenţiind atât tratamentele holistice, cât şi informaţia din medicina convenţională. Ea plasează experienţele femeilor în contextul forţelor sociale, politice, economice care ne determină viaţa, mergând astfel dincolo de abordările înguste, individualiste, de autoîngrijire şi autoajutor şi priveşte sănătatea în contextul presiunilor sexiste, rasiale, financiare care afectează într-un mod negativ atâtea fete, femei şi familii întregi. Această carte condamnă instituţiile şi corporaţiile medicale pentru care ideea de profit este centrală. Mai presus de toate, prezenta carte vă încurajează să vă valorificaţi împărtăşindu-vă altora propriile gânduri şi experienţe, să folosiţi informaţia conţinută aici pentru a a testa calitatea îngrijirii medicale pe care o primiţi şi a vă concentra eforturile în sensul obţinerii schimbărilor pozitive în sistemul medical.

Această ultimă ediţie a cărţii a fost minuţios revăzută, fiecare capitol conţine informaţii noi şi actualizate. Lucrarea mai conţine, de asmenea, o listă analitică a resurselor on-line pentru femei. Capitolele "Imaginea corpului" şi "Sexualitatea" reflectă pentru prima dată problemele rasiale. Am evidenţiat supra-solicitarea fizică, violenţa, consumul crescând de tutun printre fete ca factori majori care ameninţă sănătatea femeilor, am accentuat mai mult ca oricând importanţa alimentării corecte şi a exerciţiului fizic. Explorăm aici unele probleme încep să apară, legate de faptul că tot mai multe lesbiene doresc să aibă copii. Am inclus problemele transsexualelor, ale femeilor infectate cu HIV la fel ca şi noutăţile în materie de sex inofensiv. Abordăm pe larg conexiunile dintre opresiunile pe motiv de rasă, clasă şi discriminarea sexuală, întrucât acestea se repercutează grav asupra sănătăţii femeilor. Noi oferim instrumentarul necesar pentru negocierile cu sistemul rigid şi adeseori haotic al asistenţei medicale, care le afectează pe femei mult mai profund decât pe bărbaţi; noi vă oferim posibilitatea de a discuta despre avantajele şi dezavantajele acestui sistem.

în decursul celor peste trei decenii care s-au scurs de la apariţia primei ediţii, cartea şi-a extins gradul de acoperire a subiectelor. De la bun început autoarele au încercat să implice cât mai multe femei în crearea cărţii, adăugând noi perspective fiecărei ediţii, extinzând semnificaţia pronumelui "noi" care apare atât de frecvent în paginile ei. Această extindere a constituit un proces vital, însoţit de schimbarea autoestimării şi de deplasări de accente în atitudinile faţă de sine ale diferitelor grupuri de femei: lesbiene, femei de culoare, femei cu handicap, femei tinere sau cele trecute de vârsta medie - ca să menţionăm doar câteva.

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail