Acces Cont

Stire : Cecilia Stefanescu

 Carti Online Stiri / Cecilia Stefanescu

Cecilia Stefanescu a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti; master in teoria literaturii si literatura comparata la aceeasi facultate. Publica in volumele colective Ferestre 98 (Editura Aristarc, 1998) si Tescani 40238 (Editura Image, 2000). Debuteaza editorial in anul 2002 cu volumul Legaturi bolnavicioase, a carui ecranizare cinematografica va avea premiera in aprilie 2006, in regia lui Tudor Giurgiu, un film produs de Libra Film. A tradus din franceza carti precum L’auberge des pauvres de Tahar Ben Jelloun (2002) si La petite marchande de Daniel Pennac (2004).

Romanul de debut al Ceciliei Stefanescu, "Legaturi bolnavicioase", a aparut recent in limba franceza, la Editions Phbus. „Cartea Ceciliei Stefanescu este povestirea alerta si ironica a unei obsesii erotice si narcisiace traite de o naratoare abulica, dezabuzata si vulnerabila. Este, fara indoiala, unul dintre debuturile feminine cele mai semnificative din ultimii ani: un scris echilibrat, o voce sigura de ea, o devoalare cruda a intimplarilor care incearca sa capete sens prin povestire.” – Simona Sora "O tanara romanciera de succes care se pregateste sa cucereasca Europa" - asa este descrisa Cecilia Stefanescu de catre editorii francezi. Scenariul pe care ea l-a scris pe baza "Legaturilor bolnavicioase" a fost transpus pe pelicula de regizorul Tudor Giurgiu, iar filmul va avea premiera mondiala la Festivalul International de la Berlin, ce incepe joi. "A fi tradus intr-o tara precum Franta, a avea posibilitatea de a cunoaste si de a te face cunoscut ca autor acolo reprezinta o sansa, dar nu si o garantie", spune autoarea. "Legaturi bolnavicioase" aduce in prim-plan o tanara nonconformista, Kiki, incapabila sa aleaga intre existenta alaturi de un artist grandoman, Renato, si iubirea pentru o alta femeie, Alex. Existenta eroinei e coplesita de temeri, nevroze, viziuni romantice, unele aflate la granita dintre reverie si boala. Al doilea roman al sau, "Intrarea Soarelui", este in pregatire la Editura Polirom.


Toate Stirile

Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditii



Cosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail