Acces Cont

Stire : Bienala Internationala de Arta Contemporana la Bucuresti

 Carti Online Stiri / Bienala Internationala de Arta Contemporana la Bucuresti

Bucharest Biennale va avea loc in perioada 25 Mai – 27 Iunie 2006. Bucharest Biennale, bienala internationala de arta contemporana, se va desfasura la fiecare doi ani, alaturindu-se bienalelor din marile orase precum Berlin, Tirana, Moscova, Venetia, Sao Paulo, Istanbul, Londra, Montreal, New York sau Sidney.
Curatorul desemnat al editiei 2006 este Zsolt Petrányi, director al Kunsthalle Budapesta. Tema propusa in acest an de Zsolt Petrányi este "Chaos: Flat Images in The Age of Confusion".

"«Confuzia» ca parte integranta a vietii a devenit in ultima perioada o metafora. Ea simbolizeaza calmitatea resemnarii, a «ceea ce este dat», stare in care ceea ce stim si impresiile pe care le avem nu sunt nimic altceva decat semne insignifiante a status quo-ului, noi fiind redusi la ceea ce se crede ca suntem. Selectia preliminara a artistilor a urmarit sublinierea multiplelor intelesuri ale "haosului", acest lucru fiind realizat prin insumarea unor lucrari apartinand unor artisti de nationalitati diferite, provenind din culturi diferite. Trebuie sa precizez faptul ca lista finala a artistilor participanti nu este definitivata, ea urmind a fi publicata dupa vizita mea la Bucuresti, in luna ianuarie.", a declarat Zsolt Petrányi.

"Sint convins ca Bienala de la Bucuresti va deveni, in timp, la fel de importanta precum cele de la Istanbul sau Moscova. Bucurestiul merita sa fie pe harta artei contemporane si prin acest gen de eveniment. Acest demers are in principal menirea sa scoata Capitala din izolare si sa o faca un punct de atractie pe harta artistica a lumii. Sintem interesati de legatura dintre practica creativa si dezvoltarea sociala, de legatura intre contextul local, european si global. Trebuie sa marturisesc ca sintem bucurosi sa avem un curator de talie internationala si cred ca alegerea sa a fost o decizie excelenta.", a declarat Eugen Radescu curatorul editiei 2005 si co-director al Bucharest Biennale.

Bucharest Biennale isi propune sa rezolve problema traditiei si a modernitatii, a prezentului si a trecutului, a localismului si a globalismului si incearca sa obtina un statut echilibrat intre calitatea estetica/artistica si popularitate prin determinarea publicului de a trece peste sentimentul de indepartare de arta contemporana.

Bucharest Biennale este o structura ce doreste sa transforme Bucurestiul intr-un cimp de actiune artistica, sa sparga izolarea culturala si sa stabileasca un parteneriat pe termen lung intre Capitala Romaniei – care este un oras marturie a implicarii politice in fiecare element al vietii cotidiene - si Europa.

Bucharest Biennale doreste totodata sa incurajeze creativitatea artistica, accesul public la cultura, diseminarea artei, dialogul intercultural si cunoasterea culturii contemporane europene si din afara Europei..

In timpul Bucharest Biennale, ce se va desfasura in perioada 26 Mai – 27 Iunie 2006, vor fi organizate si evenimente paralele.

Programul complet al Bucharest Biennale si al evenimentelor paralele este definitivat si va fi dat publicitatii in luna Februarie 2006.

Bienalele de arta contemporana sint cele mai importante evenimente de gen si includ expozitia centrala, dezbateri, conferinte si evenimente paralele (expozitii, sound performance, dezbateri, spectacole de performance-dans etc.).

Asociatia Culturala Artphoto, organizatorul [artphoto]festival.bucharest, a luat decizia de a transforma festivalul de arta contemporana in Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti.De mentionat ca Artphoto este un ONG cultural care editeaza revista de arta contemporana cu acelasi nume, distribuita international

Toate Stirile

Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail