Acces Cont

Stire : Basescu: "Harry Potter, mai tare ca Fat-Frumos!"

 Carti Online Stiri / Basescu: "Harry Potter, mai tare ca Fat-Frumos!"

Harry Potter i-a inlocuit pe Huckleberry Finn, Ileana Cosanzeana si Fat-Frumos, pentru ca acestia nu mai corespundeau realitatilor societatii de astazi a spus presedintele Traian Basescu la o intalnire cu J.K. Rowling, autoarea seriei de carti despre Harry Potter. Doamna Rowling a facut ca generatia noua de copii ai lumii sa-l poata inlocui pe Huckleberry Finn, care poate nu mai corespundea realitatilor societatii de astazi, iar copiii romani sa poata sa ii inlocuiasca pe Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana cu un erou al copilariei poate mai apropiat de realitatile copiilor din Romania de astazi, a spus Basescu. El s-a intalnit cu Rowling la Palatul Cotroceni, in cadrul unui eveniment intitulat Copiii Romaniei - Orizonturi deschise. La eveniment a participat si baroneasa Emma Nicholson, precum si un grup de elevi. Traian Basescu a acceptat sa raspunda intrebarilor elevilor si, in final, le-a spus acestora ca intrebarile lor au fost mai calde, dar mai dificile decat cele ale parlamentarilor de la Strasbourg.

A primit un suvenir de la un orfan

Unul dintre copiii pe care scriitoarea i-a cunoscut la Palatul Victoria, cu ocazia intalnirii oficiale cu premierul Tariceanu, i-a povestit ca i-a cerut mamei s-o duca la orfelinat pentru ca ar fi murit de foame acasa. Prichindeii care au ocupat pentru cateva ore scaunele ministrilor, pe 25 ianuarie, au devenit mai indrazneti catre finalul intalnirii, cand au ramas doar in compania lui JK Rowling, povesteste scriitoarea: unul i-a cerut sa semneze un volum "Harry Potter", altul sa-i explice din misterele povestilor sale. Rowling povesteste ca a pastrat si un suvenir de la intalnire: o pictura daruita de un baietel, pe care o tine la ea in birou. Scriitoarea spune ca a fost foarte impresionata de un copilas letargic dintr-o maternitate din Romania. "I-am gadilat obrazul cu degetul; ea a continuat sa priveasca inainte. Dar cand ma pregateam sa plec de langa ea s-a uitat in jur si a zambit subit", povesteste scriitoarea. Rowling a inceput sa lupte pentru drepturile copiilor in 2004, dupa ce a citit un articol, in "The Sunday Times", despre practicile din casele de copii din Cehia. Scriitoarea s-a alaturat atunci unei campanii internationale, condusa de baroneasa Emma Nicholson, pentru a impiedica inchiderea copiilor cu handicap mintal in custi de diferite dimensiuni, in functie de varsta. Lupta pentru drepturile copiilor a avut si efecte pe plan personal, scriitoare recunoscand ca a fost nevoita sa-si intarce cel de-al treilea copil mai devreme, inainte de a pleca in vizita sa de doua zile la Bucuresti, pe 25 ianuarie. Scriitoarea a participat in Romania la un dineu caritabil, la Palatul Parlamentului, pe 25 ianuarie, unde a scos la licitatie opt volume din ultima carte "Harry Potter" si a dat 8.500 de euro pentru un tricou ce a apartinut portarului brazilian Claudio Taffarel. Alte trei carti ale sale au fost licitate in timpul unui teledon, organizat de TVR 1, pe 26 ianuarie, pentru suma de aproximativ 10.000 de euro.


Toate Stirile

Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditii



Cosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail