Acces Cont

Taiko (2 volume) , Yoshikawa Eiji

 Carti Online Carti / Taiko (2 volume)

Categorii: Roman istoric
Editura: Polirom
Autor: Yoshikawa Eiji
An aparitie: 2007
Nr. Pagini: 1248
Cumpara buc.


PRET


Descriere

In traditia unor romane celebre precum Shogun sau Musashi, Taiko este o ampla fresca istorica in care sunt urmarite vietile unor personaje cu un impact semnificativ asupra destinului tarii lor. Spre mijlocul secolului al XVI-lea, odata cu prabusirea shogunatului Ashikaga, Japonia se transformase intr-un urias camp de lupta. Seniorii rivali concurau pentru suprematie, dar dintre ei s-au evidentiat trei mari personalitati, manate de aceeasi pasiune de a controla si unifica Japonia: Nobunaga- repezit, decis, brutal; Hideyoshi- increzator, subtil, complex si Ieyasu- calm, rabdator, calculat. Filozofiile lor divergente au fost indelung rememorate de cultura traditionala japoneza. Furia lui Nobunaga si fatala aroganta lui Yoshimoto "cel cu dinti negri", jalnica prabusire a Casei Takeda, istoria dispretuitului Mitushide, cel care si-a tradat stapanul, sunt doar cateva dintre firele care alcatuiesc tesatura romanului. Dar Taiko este, in primul rand, povestea modului in care un singur om a transformat o intreaga natiune.

O poveste cutremuratoare si fascinanta despre Japonia feudala, semnata de autorul bestsellerului Musashi.
Taiko este o ampla fresca istorica in care sint urmarite vietile unor personaje cu un impact semnificativ asupra destinului tarii lor. Spre mijlocul secolului al XVI-lea, odata cu prabusirea shogunatului Ashikaga, Japonia se transformase intr-un urias cimp de lupta. Seniorii rivali concurau pentru suprematie, dar dintre ei s-au evidentiat trei mari personalitati, minate de aceeasi pasiune de a controla si unifica Japonia: Nobunaga – repezit, decis, brutal, Hideyoshi – increzator, subtil, complex, si Ieyasu – calm, rabdator, calculat. Filosofiile lor divergente au fost indelung rememorate de cultura traditionala japoneza. Furia lui Nobunaga si fatala aroganta a lui Yoshimoto „cel cu dinti negri”, jalnica prabusire a Casei Takeda, istoria dispretuitului Mitsuhide, cel care si-a tradat stapinul, sint doar citeva dintre firele care alcatuiesc tesatura romanului. Dar Taiko este, in primul rind, povestea modului in care un singur om a transformat o intreaga natiune. Cu scenele sale de fast si violenta, cu tradarile si sacrificiile de sine, cu tandretea si salbaticia lui, Taiko este un roman care imbina spectacolul panoramic al unei epopei de Kurosawa cu o vie evocare a Japoniei feudale.

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail