Acces Cont

MANUALUL MERCK DE DIAGNOSTIC ªI TRATAMENT , Colectiv de autori, coordonat de Mark H. Beers şi Robert Berkow

 Carti Online Carti / MANUALUL MERCK DE DIAGNOSTIC ªI TRATAMENT

Categorii: Medicina - Sanatate
Editura: ALL
Autor: Colectiv de autori, coordonat de Mark H. Beers şi Robert Berkow
Nr. Pagini: 2848
Cumpara buc.


PRET


Descriere

MANUALUL MERCK,


100 DE ANI DE EXCELENTA IN MEDICINA!O CARTE

AJUNSA, IN DECURSUL UNUI SECOL DE EXISTENTA, LA CEA DE-A 17-A SI CEA MAI AMPLA EDITIE • BENEFICIIND, INCEPAND CU EDITIA PRECEDENTA, A 16-A, DE TRADUCERI IN 14 LIMBI: ARABA, CHINEZA, CEHA, FRANCEZA, GERMANA, GREACA, ITALIANA, JAPONEZA, MAGHIARA, POLONEZA, PORTUGHEZA, RUSA, SPANIOLA, TURCA • ACCESIBILA, MAI NOU, IN MAI MULTE VERSIUNI CD-ROM • INREGISTRAND VANZARI DE APROAPE 2 MILIOANE DE EXEMPLARE LA EDITIA EI PRECEDENTA • CONSIDERATA ASTAZI CEL MAI CONSULTAT MANUAL DE MEDICINA GENERALA DIN LUME.Publicata in anul 1999, cea de-a 17-a editie a Manualului Merck reprezinta un moment de varf, de implinire profesionala a eforturilor depuse in practica medicinei generale de o reputata institutie americana, Merck Research Laboratories, a Division of Merck & Co., inc., cea care, in profilul medical, este si initiatoarea alte lucrari de valoare, specializate pe ramurile medicinei umane si ale celei veterinare sau anexe logistice ale manualului de baza: The Merck Index (ed. I, 1889), The Merck Veterinary Manual (ed. I, 1955), The Merck Manual of Geriatrics (ed. I, 1990), The Merck Manual of Medical Information. Home Edition (ed. I, 1997).


Aniversand 100 de ani de existenta in lumea medicala (prima editie a lucrarii, Merck’s Manual of the Materia Medica, a fost publicata in anul 1899), cartea a raspuns constant de-a lungul anilor nevoilor de informatii clinice utile (prezentate intr-o maniera concisa, completa si exacta) manifestate de medicii practicieni, studentii in medicina, medicii interni si rezidenti, asistentele medicale, farmacistii si alte categorii de personal din sistemul de ingrijire a sanatatii, dezideratului ca specialistii si medicii de familie sa aiba acces rapid la informatiile din alte specialitati.


Ca si in cadrul versiunilor ei anterioare, cea mai veche carte de medicina generala publicata in limba engleza (editii de referinta in anii 1899, 1901, 1905, 1934, 1940, 1950, 1966, 1977) reflecta progresele privind informatia medicala, tehnologia, diagnosticul si tratamentul, succedate intr-un ritm accelerat si, in acelasi timp, uimitor si provocator. Daca pana in 1950, an al aparitiei celei de-a 8-a editii, manualul a incercat sa tina seama de nevoile in schimbare ale medicilor practicieni (oferind in timp tot mai multe recomandari pentru diagnosticul la patul bolnavului, intr-o structura in care bolile beneficiau de o ordonare alfabetica si erau insotite de definitii, etiologie, diagnostic, inclusiv date de laborator, ca si simptome si semne clinice, si terapie, cu numeroase prescriptii), incepand cu aceasta editie semicentenara, lucrarea a imbracat un format nou, o structura pe domenii, reflectand specializarea atinsa in medicina, incluzand prezentari ale unor medicamente noi si valorificand experienta a sute de reputati colaboratori externi.


Cu un volum al informatiei crescut de la o editie la alta, fiecare aparitie a Manualului Merck a insemnat si un volum apreciabil de munca redactionala, in cadrul careia fiecare problema medicala a fost reactualizata, iar unele chiar complet rescrise. Pentru aceasta editie, prelucrarea materialului in vederea obtinerii conciziei, claritatii si uniformitatii textelor, fara a fi afectat continutul propriu-zis al contributiilor externe, a fost realizata de un prestigios comitet redactional, aflat sub coordonarea lui Mark H. Beers (M.D., Senior Director of Geriatrics in cadrul Merck & Co., inc., si Clinical Associate Professor of Medicine al Allegheny University of the Health Sciences) si a lui Robert Berkow (M.D., Executive Director of Medical Literature in cadrul Merck & Co., inc., si Clinical Professor of Medicine and Psychiatry al Allegheny University of the Health Sciences). Astfel, membrii comitetului redactional sunt eminente cadre didactice si experimentati practicieni, desfasurandu-si activitatea in renumite institutii americane de invatamant superior (Temple University, Yale University, University of Missouri, University of North Carolina, Boston University, University of Texas, University of Rochester, University of Virginia, Cornell University, McMaster University) si, in paralel, in clinici americane de notorietate in diferite specialitati medicale.

Cuprins: Boli de nutritie; Tulburari endocrine si metabolice; Boli ale aparatului digestiv; Afectiuni hepatice si biliare; Boli osteomusculare si boli de tesut conjunctiv; Boli ale aparatului respirator; Afectiuni otorinolaringologice; Afectiuni oftalmologice; Afectiuni dentare si bucale; Afectiuni dermatologice; Hematologie si oncologie; Imunologie; Afectiuni alergice; Boli infectioase; Afectiuni neurologice; Afectiuni psihiatrice; Boli cardiovasculare; Afectiuni genitourinare; Ginecologie si obstetrica; Pediatrie; Boli provocate de agenti fizici; Subiecte speciale; Farmacologie clinica; Intoxicatii; Indice.

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail