Acces Cont

Literatura romana. Manual preparator pe baza manualelor alternative. Clasele IX - XII , Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa

 Carti Online Carti / Literatura romana. Manual preparator pe baza manualelor alternative. Clasele IX - XII

Categorii: Invatamant liceal
Editura: Niculescu
Autor: Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa
An aparitie: 2005
Nr. Pagini: 352
Cumpara buc.


PRET


Descriere

In acord cu programa examenului de bacalaureat, acoperind toate speciile literare, toti scriitorii canonici, carora le este asociata cate o nota biobibliografica si analiza uneia sau a mai multor creatii (corelat cu varietatea de titluri cuprinse in manualele alternative), ideologiile si curentele literare, ca si, intr-un capitol introductiv, relatia dintre text si comunicare, intr-o abordare accesibila, in care informatiile oferite isi au ca sursa lucrari de referinta ale criticii si istoriei literare romanesti, dar si aceleasi manuale alternative, Sintezele de literatura romana pot fi privite ca meditator ideal al elevului aflat in pragul sustinerii examenului de bacalaureat, chiar, in limite rezonabile (in functie de corespondenta existenta intre programa si exigentele unitatilor de invatamant superior, pe de o parte, si selectia textelor incluse in volum, prezentate preponderent analitic, pe de alta parte) al candidatului la admiterea intr-o facultate cu profil filologic, o lucrare a carei consultare in pregatirea curenta, pe parcursul diferitilor ani de studiu din ciclul liceal, nu poate fi decat benefica.
Rod al muncii inspirate si pline de har a unui incercat cuplu de dascali de specialitate, - Marinela Popa si Ion Popa au publicat impreuna peste 15 lucrari auxiliare, dedicate aprofundarii si sistematizarii studiului limbii si literaturii romane din ciclurile gimnazial si liceal -, carora li se alatura pentru acest volum Catrinel Popa, preparator al Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, lucrarea contribuie cu prisosinta, printr-o structurare adecvata, la formarea unui tablou de ansamblu asupra fenomenului literar romanesc, evidentiindu-i originalitatea si diversitatea si raportandu-i-le la contextul european si
universal.Cuprins

I. Text si comunicare;II. Literatura romana (privire generala si periodizare);III. Epoci si ideologii literare;

1. Titu Maiorescu (nota biobibliografica);2. Eugen Lovinescu (nota biobibliografica);IV. Proza narativa (acceptiuni terminologice; structura);V. Evolutia si tipologia prozei narative (basmul cult; povestirea; nuvela, istorica, fantastica si cea psihologica; romanul, obictiv/doric, subiectiv/de analiza/ionic; estomparea granitelor dintre speciile traditionale ale prozei);VI. Poezia (acceptiuni terminologice; structura; limbaj si expresivitate);VII. Evolutia si tipologia poeziei (poezia pasoptista; Mihai Eminescu; prelungiri ale romantismului si ale clasicismului; simbolismul; traditionalismul; modernismul; neomodernismul; postmodernismul);VII. Dramaturgia (acceptiuni terminologice; structura; limbaj si expresivitate; evolutie; comedia; drama; dramaturgia moderna);Bibliografie.

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail