Acces Cont

Inteligența socială. Noua știință a relațiilor umane , Daniel Goleman

 Carti Online Carti / Inteligența socială. Noua știință a relațiilor umane

Categorii: Psihologie
Editura: Curtea Veche
Autor: Daniel Goleman
An aparitie: 2007
Nr. Pagini: 464
Cumpara buc.


PRET


Descriere

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revoluție uluitoare în psihologie prin analiza importanței covârșitoare a emoțiilor în dezvoltarea personalității umane. Studiul său ne explică cum, atunci când ne înțelegem sentimentele, situația în care ne aflăm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macină familia și societatea.

Reacțiile pe care le avem față de ceilalți, ca și ale lor față de noi, au un impact biologic mult mai extins decât ne închipuim. Este vorba de declanșarea unor cascade de hormoni care ne reglează întregul organism, de la inimă până la sistemul imunitar, determinând relațiile bune să acționeze ca niște vitamine, iar pe cele proaste ca niște otrăvuri. Ne putem „molipsi” de emoțiile celorlalți oameni tot așa cum luăm o gripă, iar, pe de altă parte, consecințele izolării sau cele ale unui stres social intens ne pot scurta viața.

În Inteligența socială (SQ), Daniel Goleman explică surprinzătoarea corectitudine a primelor impresii, fundamentul charismei și forța emoțională, complexitatea atracției sexuale și sesizarea minciunilor. El descrie „partea întunecat㓠a inteligenței sociale, de la narcisism la machiavelism și psihopatie. Ne mai vorbește despre uimitoarea noastră capacitate de a fi vizionari, ca și despre tragedia celor care, asemenea copiilor autiști, au un acces redus la rațiune. Iar mesajul distinct al acestei cărți este următorul: noi, oamenii, avem o predilecție înnăscută către empatie, cooperare și altruism, astfel încât putem dezvolta o inteligență socială prin care să ne hrănim aceste calități neprețuite.

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail