Acces Cont

Cum sa alegem fericirea , William Glasser

 Carti Online Carti / Psihologie / Psihologie motivationala / Cum sa alegem fericirea

Editura: Curtea Veche
Autor: William Glasser
An aparitie: 2000
Nr. Pagini: 376
Cumpara


PRET


Descriere

Controlul exterior? Terapia realitatii? Comportament total? Scoli exemplare? Teoria alegerii? Pare un jargon straniu, rezervat doar specialistilor. Citind insa cartea doctorului Glasser, vom descoperi cu uimire ca acesti termeni definesc reperele unei noi tehnologii – simple si eficiente –, care ar trebui s-o inlocuiasca pe cea obisnuita, conform careia scopul este controlul celorlalti. E simplu de inteles ca, de fapt, ne putem controla doar pe noi insine. Ceilalti doar ne transmit informatii, iar noi alegem cum sa actionam: negativ, spre nefericire sau pozitiv, spre fericire. Dr. Glasser se desparte astfel de teoria freudiana a exacerbarii importantei trecutului, sustinind libertatea fiecaruia de a-si alege comportamentul actual. In prezentarea teoriei, practicii si a aplicatiilor metodei sale, dr. Glasser foloseste exemple fascinante din experienta sa de o viata ca medic psihiatru si consultant al oamenilor aflati in dificultate.


William Glasser: Aceasta carte se refera la importanta bunelor relatii intr-o viata de succes. Dupa parerea mea, daca nu sintem bolnavi, saraci sau impovarati de efecte ale batrinetii, problemele umane cu care ne luptam – violenta, crima, maltratarea copiilor, a partenerului de viata, alcoolul si drogurile, proliferarea relatiilor sexuale premature si lipsite de iubire, precum si suferintele afective – sint produse de relatii interumane nesatisfacatoare. Intreaga carte incearca sa explice de ce se intimpla aceste lucruri si sa dea solutii pentru a ne intelege mai bine unii cu ceilalti.


William Galsser s-a nascut in 1925. Este un psihiatru cunoscut in intreaga lume, doctor in stiinte medicale. In 1967 a infiintat Intitute for Reality Therapy, o fundatie nonprofit ce avea ca scop principal promovarea unei noi psihologii asupra libertatii personale, ocupindu-se de toate aspectele libertatii psihice la adulti si in scoli. Dr. Glasser a publicat cartile: Reality Therapy, The Quality School, Staying Together si, cea mai celebra, Choice Theory (Cum sa alegem fericirea).

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail