Acces Cont

ANALIZA LINIARA SI GEOMETRIE. CURS DE MATEMATICA PENTRU ANII I SI II - VOL. I , OCTAVIAN STANASILA

 Carti Online Carti / ANALIZA LINIARA SI GEOMETRIE. CURS DE MATEMATICA PENTRU ANII I SI II - VOL. I

Categorii: Invatamant - Educatie
Editura: ALL
Autor: OCTAVIAN STANASILA
Nr. Pagini: 592
Cumpara buc.


PRET


Descriere

Structurata în doua volume, utila, cu deosebire, pregatirii examenelor studentesti (facultati tehnice, economice, de stiintele naturii etc.) din anul I - prin intermediul primului volum -, respectiv pentru cursantii anilor de studii II si III - prin mijlocirea celui de-al doilea volum -, lucrarea prof. dr. Stanasila, sef al catedrei Matematica II din Universitatea Politehnica Bucuresti si autor al unui numar impresionant de contributii editoriale în domeniu, poate fi consultata, în egala masura, de cadre didactice si de cercetatori stiintifici, nu numai de matematica, ci si de diverse alte specialitati.
Volumul I, prin minicapitolul de debut, realizeaza o punte între matematica de liceu si cea de nivel universitar, absolut necesara atenuarii dificultatilor întampinate de majoritatea studentilor aflati la început de drum. Este abordat apoi studiul algebrei liniare, al geometriei analitice si diferentiale într-o varianta noua, în care intuitia geometrica devine esentiala, dublata de ofensiva tehnicilor de calcul computerizate, impunand noi standarde în predarea matematicii. (Este relevata legatura stransa dintre geometria analitica si grafica pe calculator, pe de o parte, sau cu fizica moderna, pe de alta parte.) Acestei problematici i se alatura în volum un curs de calcul diferential si integral, într-o varianta usor modificata fata de prezentarea traditionala si constand în asocierea dintre formule si algoritmi si etapizarea demonstratiilor teoremelor (subliniind elementele esentiale). Numeroase exemple, sugestii, apelul constant la intuitie, aplicatiile autentice si, nu în ultimul rand, comentariile în favoarea matematicii ca fapt cultural se îmbina fericit cu rigoarea pretinsa de abordarea domeniului si recomanda lucrarea, prin continutul ei diversificat, chiar si elevilor ciclului liceal, pasionati de aria matematicii.

ISBN: 973-684-166-9

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail