Acces Cont

Enciclopedia zmeilor , Cartarescu, Mircea

 Carti Online Carti / Atlase si Enciclopedii / Enciclopedia zmeilor

Editura: Humanitas
Autor: Cartarescu, Mircea
An aparitie: 2002
Nr. Pagini: 172
Cumpara


PRET


Descriere

Ilustrata din abundenta cu desene dupa natura iesite din pana inspirata a lui Tudor Banus, Enciclopedia zmeilor de Mircea Cartarescu (controversatul autor al anilor 80) aduce pentru prima data la lumina o lume intreaga ce parea pierduta pentru totdeauna. Urme ale mitologiei zmeilor exista, e drept, in folclorul rominesc, dar, cum s-a remarcat de mult, aici zmeul nu are chip si nici trasaturi distinctive clare. Aceasta lipsa e suplinita din plin de cele douasprezece specii de zmei prezentate aici impreuna cu habitatul lor natural, cu anatomia, istoria, limba, obiceiurile, ocupatiile, stiinta si artele lor. In plus, o serie de zece povesti subtil inlantuite una cu alta ca intr-o salba fara sfirsit ne prilejuiesc o delectabila intilnire cu zmei vii, aflati in plina actiune, in toate imprejurarile vietii acestora.
Ziarul de decembrie
Recent aparuta Enciclopedie a zmeilor nu face decit sa demonstreze (dupa umila, dar avizata noastra parere) cit de ridicoli sint cei care afirma ca o carte exceptionala se poate scrie pornind de la fapte derizorii, de la birfe si vorbe de claca adunate cu furca, fara nici un fel de probitate stiintifica. Ca avem de-a face cu o scriere serioasa, in care putem recunoaste progresele zmeologiei moderne, ni se pare o simpla fantezie. In realitate, autorul este un diletant care si-a irosit doua decenii din viata in cautare de copite de cai morti, iar pretentia sa de autenticitate si adevar l-ar face pina si pe un copil sa zimbeasca. Nu, orice ar zice foarte activii si "onorabilii" sai prieteni din gasca zmeologilor de doi bani aciuati in universitatile cele mai dubioase, aceasta asa-zisa enciclopedie, departe de a ne deschide mintea spre orizonturile cunoasterii, ramine cel mult o calomnie la adresa neamului zmeiesc, o insailare trista, fara nimic extraordinar in ea.
Quatr'a Telegraph
Primim cu mare satisfactie la redactia noastra aceasta Enciclopedie a zmeilor. Era si timpul ca un uman verde sa dezvaluie politica agresiva si iredentista a pretinselor fiinte inteligente numite zmei, ale caror hoarde inca mai mincau carne de cal de sub sa pe cind in satucurile carpatice inflorea o mare cultura, ilustrata prin maiestre cioplituri pe coada lingurilor de lemn. Zmei, duceti- va inapoi in pusta mamei voastre, de unde ati venit!
Omenirea Mare
O carte pentru copii intre noua si nouazeci de ani, pe care nu trebuie s-o ratati!
Curierul de ambe specii

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail