Acces Cont

Dispozitive si Circuite de Microunde , George Lojewski

 Carti Online Carti / Stiinta si Tehnica / Dispozitive si Circuite de Microunde

Editura: Tehnica
Autor: George Lojewski
An aparitie: 2005
Nr. Pagini: 450
Cumpara


PRET


Descriere

Această cartea oferă o prezentare extensivă a principiilor de bază ale circuitelor de microunde. Aspectele teoretice sunt prezentate la un nivel teoretic ridicat dar fără exces de aparat matematic. Aspectele practice au o pondere mare, prin prezentarea detaliată a unor dispozitive specifice utilizate în sistemele cu microunde. În felul acesta cartea reunește elementele esențiale ale teoriei și practicii microundelor.

În prima parte a cărții sunt prezentate aspectele teoretice referitoare la propagarea microundelor prin liniile de transmisiune și prin ghidurile de undă, precum și la rezonatoarele electromagnetice, care înlocuiesc circuitele rezonante clasice în domeniul microundelor. Acestea sunt urmate de o prezentare a principalelor particularități ale teoriei circuitelor de microunde. Partea cea mai consistentă a lucrării conține descrierea detaliată a unor dispozitive și elemente de circuit specifice sistemelor cu microunde. Sunt prezentate aici diverse dispozitive pasive (cuploare directive, divizoare de putere, filtre de diverse tipuri), dar și dispozitivele active folosite în acest domeniu (tuburi electronice speciale, tranzistoare, diode speciale). De asemenea, sunt prezentate principiile de funcționare ale dispozitivelor de microunde nereciproce, cu ferită (izolatoare, circulatoare). Ultimul capitol conține o prezentare succintă a metodelor și aparatelor folosite la măsurarea dispozitivelor de microunde.

Beneficiind de îndelungata experiență didactică a autorului, materialul are o formă unitară, oferind astfel posibilitatea abordării mai ușoare a problemelor specifice domeniului microundelor. Cartea poate fi folosită ca manual pentru studenții facultăților cu profil de electronică, de telecomunicații sau de tehnologia informației, dar ea se dorește utilă și altor specialiști din domenii învecinate.

Recenzii


Pana acum nu au fost introduse recenzii pentru aceasta carte.

Fii primul care adauga o recenzie.
Nume dumneavoastra
Titlul recenziei
Textul Recenziei
Trimite Trimite unui prieten
prima pagina | cum cumpar | cum primesc | oferte speciale | despre noi | noutati | contact | afiliere | termeni si conditiiCosul este gol!

Pentru a adauga produse in cos apasati pe butonul "Adauga in cos" de langa prezentarea fiecarui produs.


Nume de utilizator
Parola

Înscrie-te pentru a primi stiri si oferte speciale de la noi.
Numele tau
Adresa de e-mail